Varlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2x
  • Anasayfa
  • Yenilenebilir Enerji
    • Biyokütle
    • Güneş
    • Hidroelektrik
    • Hidrojen
    • Jeotermal
    • Okyanus
    • Rüzgar
  • Fosil Yakıtlar
    • Doğalgaz
    • Kömür
    • Nükleer
    • Petrol
  • Elektrik
  • Çevre
  • Bilim ve Teknoloji
  • Ekonomi
  • Röportaj
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Çevre
  • PepsiCo, 2040’a Kadar Net-Sıfır Emisyon Sözü Veriyor
Zorlu Enerji Trakya Doğalgaz Dağıtım Bölgesine ‘Sıfır Atık Belgesi’
14 Ocak 2021
Wärtsilä, Danimarka’da İki Biyogaz İyileştirme Tesisi Kuracak
15 Ocak 2021

PepsiCo, 2040’a Kadar Net-Sıfır Emisyon Sözü Veriyor

14 Ocak 2021

PepsiCo, tüm değer zinciri genelinde mutlak sera gazı emisyonunu 2030 yılına kadar yüzde 40’tan fazla düşürecek.

PepsiCo 14 Ocak 2021’de (bugün), 2030 yılına kadar değer zinciri genelinde mutlak sera gazı (GHG) emisyonlarının yüzde 40’ın üzerinde azaltılmasını hedefleyerek, bilime dayalı iklim hedefini iki katından fazla artırma planlarını duyurdu. Ayrıca firma, Paris Anlaşması’nda öngörülenden on yıl önce, 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşılacağının sözünü verdi.

PepsiCo, 2030’a kadar doğrudan operasyonlarında (kapsam 1 ve 2) mutlak sera gazı emisyonlarını yüzde 75 ve dolaylı operasyonlarını (kapsam 3) yüzde 40 azaltmayı planlıyor (2015 bazlı). Bu eylemin, 26 milyon metrik tondan fazla sera gazı emisyonunun azaltılmasıyla veya beş milyondan fazla otomobilin bir yıl boyunca trafikten kaldırılmasına eş değer olması bekleniyor.

İklim değişikliğinin etkileri şiddetini artırdığını söyleyen PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta, bu sorunu çözmek için gereken acil sistemsel değişikliklerin hızlandırılması gerektiğini söyledi. Laguarta, şunları söyledi: “İklim eylemi, dünyanın lider yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olarak işimizin temelini oluşturuyor ve gezegen ve insanlar için olumlu sonuçlar sağlamak üzere PepsiCo Pozitif yolculuğumuza hız katıyor. Güçlü iklim hedefimiz bize zorlu ancak bu çok kritik yolculukta rehberlik edecek – acil ve agresif eylemden başka seçenek yok.”

PepsiCo’nun eylem planı; hem operasyonlarını ve tedarik zincirini karbonsuzlaştırmak için sera gazı emisyonlarını azaltmak hem de iklim değişikliği konusunu iş sürekliliği planlarına dahil etmeye devam ederek iklim değişikliğinin etkilerine karşı daha güçlü bir savunma etrafında odaklanıyor.

Avrupa’da, 2015’ten bu yana toplam emisyonunu, global hedeflerle paralel olarak, şimdiden yüzde altı oranında azaltmış durumda bulunan PepsiCo, yeni ve kapsamlı emisyon azaltma planı ile tarım, paketleme, dağıtım ve operasyonlar gibi öncelikli alanlara odaklanacak.

PepsiCo Gazlı İçeceklerde Yüzde 50 Geri Dönüştürülmüş PET Kullanımına Geçiyor

PepsiCo Europe CEO’su Silviu Popovici, şunları söyledi: “İklim değişikliği için aşı yok. Ancak gezegenimiz bir kriz içerisinde” derken sözlerine şu şekilde devam ediyor: “PepsiCo’nun yeni iklim hedefi, emisyon azaltma çabalarımızı ikiye katlayacak. Bu hem şirkete ait işletmeleri hem de tedarikçilerimizi ve şişeleyicilerimizi içeriyor. Basitçe söylemek gerekirse, hepimiz daha fazlasını yapmalıyız.”

Karbon salınımını azaltmak için doğrudan operasyonlardaki yenilenebilir enerji kullanımını artırdıklarını ve ürünlerin ambalajlarında kullanılan plastiği azalttıklarını söyleyen PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel; “Bu sene itibarıyla gazlı içeceklerimizde yüzde 50 geri dönüştürülmüş PET kullanımına geçiyoruz. Fabrikalarımızda yenilenebilir enerji kullanımını her geçen gün daha da artırıyoruz. Bugün, Yiyecek fabrikalarımızda, elektrik tüketimimizin yüzde 50’lere varan bölümünü organik atıklarımızdan elde ettiğimiz biyogaz ve solar enerjiden elde ediyoruz 2021 yılı itibarıyla tüm fabrikalarımıza yüzde100 yenilenebilir elektriğe geçmeyi hedefliyoruz.”dedi.

Avrupa yüzde 40 mutlak emisyon azaltımına giden yolda aşağıdakilere odaklanacak:

Bu, sürdürülebilir uygulamaların uygulanmasına ve geçim kaynaklarının iyileştirilmesine yardımcı olmak için şirketin küresel Örnek Çiftlikler ağını genişletmeyi içeriyor. PepsiCo, Avrupa’da ayrıca Lays ve Walkers fabrikalarında patates atıklarından yapılmış düşük emisyonlu gübre üretmek teknolojisinin yanı sıra Quaker yulaf ve Lay’s patates mahsullerinde hassas tarım teknolojisinden daha fazla yararlanacak. Şirket ayrıca çiftçiler ve tarımsal bileşenlerin tedarikçileri ile yenilenebilir enerjiye geçiş yapacak.

PepsiCo, ambalajındaki plastik kullanımında geri dönüştürülmüş oranını artırmaya devam ederek sera gazı emisyonlarının etkisini azaltacak. Buna, Avrupa’da dokuz ülkede Pepsi markası kapsamında 2022’ye kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastik (rPET) şişelerin kullanıma geçiş için yapılan son duyurular da dahildir.

Firma, çevresel açıdan sürdürülebilir üretim, depolama, nakliye ve dağıtım tesislerinin uygulanması ve iyileştirilmesi yoluyla, sıfır ve sıfıra yakın emisyon teknolojilerini benimserken, tedarik zincirinde verimliliği en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Lay’s’den Pepsi MAX’e ve Quaker’dan Tropicana’ya kadar, giderek daha fazla PepsiCo markası yenilenebilir kaynaklardan elektrik kullanarak üretiliyor. PepsiCo’nun Avrupa bölgesindeki 12 ülke halihazırda yüzde 100 yenilenebilir elektrik sağlıyor ve bölgedeki rüzgar gülleri, güneş enerjisi, fotovoltaik paneller veya biyokütle jeneratörleri gibi bölgedeki 13 tesiste kurulu yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip. PepsiCo, lojistik alanında düşük ve sıfır emisyonlu yakıta geçiş için tedarikçileriyle birlikte çalışacak ve aynı zamanda dağıtımdaki emisyonları azaltmak için daha iyi rota planlaması sağlamak için yapay zekâ teknolojisi kullanımını genişletecek. 

PepsiCo, çevresel etki karar verme sürecini ürün tasarımının merkezine koyan “Başlangıçtan İtibaren Sürdürülebilir” programı gibi sera gazı emisyonlarının azaltılmasını sağlayan yenilikçi iş süreçleri uygulamaktadır. Ek olarak, biri, çalışanların iş amaçlı havayolu seyahatlerinin karbon etkisini ortadan kaldırmayı ve diğeri üçüncü taraf lojistiği için taşıyıcı seçiminde olumlu karbon etkisini oluşturmayı amaçlayan iki dahili karbon fiyatlandırma programı, PepsiCo’nun iş kararlarında iklim hususlarını daha da güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Şirketin emisyon hedefi, 1,5°C için İş Hedefi sözü ile uyumlu

PepsiCo ölçeğini kullanma ve daha geniş gıda sistemini etkileme konusundaki bu süregelen taahhüdün bir parçası olarak PepsiCo, One Trillion Trees (Bir Trilyon Ağaç) girişimi ve The Climate Group’s RE100 ve We’re Still In gibi iklim değişikliği konusunda harekete geçmeyi amaçlayan diğer koalisyonlardaki mevcut katılımına dayanıyor.

Şirketin emisyon hedefi, 1,5°C için İş Hedefi sözü ile uyumludur ve Bilime Dayalı Hedefler girişimi tarafından süreçlerinde mevcut olan en iddialı tanımlama olarak onaylandı. Bilime Dayalı Hedefler inisiyatif ortaklarından biri olan Dünya Kaynakları Enstitüsü Kıdemli Ortağı Nate Aden, “PepsiCo’yu, Paris Anlaşması’nın en iddialı hedefi olan 1,5 ° C ile ısınmayı sınırlandırmakla tutarlı bir emisyon azaltma hedefi belirlediği için tebrik ediyoruz. Şirketlerin küresel emisyonları azaltmada hayati bir rolü var ve PepsiCo gibi büyük oyuncuların iddialı adımlar attığını görmek cesaret verici.”

Paylaşın;
Etiketler: enerji haberleri, PepsiCo, sıfır emisyon, yenilenebilir enerji

İlgili Haberler

9 Mart 2021

Adani Green Energy Hindistan’da 100 MW’lık Rüzgar Enerjisi Santralini Devreye Aldı


Devamını Oku

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail, EuroAsia Interconnector ” projesi için enerji anlaşması imzaladı. / Fotoğraf: EuroAsia Interconnector

9 Mart 2021

GKRY, Yunanistan ve İsrail Enerji Anlaşması İmzaladı


Devamını Oku

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı YEKA GES-3 yarışmaları yapılan başvuruların evrak kontrolleri hakkında duyuru yayınladı.

8 Mart 2021

Bakanlık YEKA GES-3 Yarışmaları için Evrak Kontrol Duyurusu Yayımladı


Devamını Oku

Röportaj

Liz Burdock- Business Network for Offshore Wind Başkanı CEO’su

Prof. Dr. Oğuz Uzol – ODTÜ RÜZGEM Kurucu Başkanı ve Müdürü

Özgür Kaan Alioğlu – ZeroBuild Forum’20 Genel Sekreteri

Fosil Yakıtlar

  • Kadın Çalışanları Tüpraş’a Güç; Türkiye’ye Enerji Katıyor

    Kadın Çalışanları Tüpraş’a Güç; Türkiye’ye Enerji Katıyor

    8 Mart 2021
  • Nükleer Tesislere İlişkin Para Cezaları Yeniden Belirlendi

    Nükleer Tesislere İlişkin Para Cezaları Yeniden Belirlendi

    6 Mart 2021
  • Nükleer Enerji ve İyonlaştırıcı Radyasyona İlişkin Denetimler Yönetmeliği Yayımlandı

    Nükleer Enerji ve İyonlaştırıcı Radyasyona İlişkin Denetimler Yönetmeliği Yayımlandı

    5 Mart 2021
  • Akkuyu NGS’nin  Eğitim Simülatör Kompleksini Meteksan Savunma Yapacak

    Akkuyu NGS’nin Eğitim Simülatör Kompleksini Meteksan Savunma Yapacak

    4 Mart 2021
  • Kül Depolama Sahaları Mevzuata Uymayan Termik Santraller Çalışamayacak

    Kül Depolama Sahaları Mevzuata Uymayan Termik Santraller Çalışamayacak

    4 Mart 2021
  • Doğu Akdeniz’de Gelişme: Türkiye Mısır ile Anlaşma İmzalayabilir

    Doğu Akdeniz’de Gelişme: Türkiye Mısır ile Anlaşma İmzalayabilir

    4 Mart 2021
  • Petkim Esas Faaliyet Kârında 132,8 Milyon TL’yi Yakaladı

    Petkim Esas Faaliyet Kârında 132,8 Milyon TL’yi Yakaladı

    3 Mart 2021
  • Avrupa Birliği Konseyi ITER için Yeni Finansmanı Onayladı

    Avrupa Birliği Konseyi ITER için Yeni Finansmanı Onayladı

    3 Mart 2021
  • SOCAR Türkiye, IBM Hibrit Bulut Çözümlerini Seçti

    SOCAR Türkiye, IBM Hibrit Bulut Çözümlerini Seçti

    2 Mart 2021
  • Akkuyu NGS’nin 2 No’lu Ünitesindeki Konsol Kirişinin Montajı Tamamlandı

    Akkuyu NGS’nin 2 No’lu Ünitesindeki Konsol Kirişinin Montajı Tamamlandı

    2 Mart 2021
{"speed":"500","height":"600","pause":"2000"}

Çevre

Sabri Ülker Çevre Ödülü’nü ecodrone Projesi Kazandı

EMO, EKB Uzmanlarının Eğitim ve Denetimleri Tebliğini Yargıya Taşıdı

Enflasyonda Yeni Risk, Plastik Ham Maddeler

Bursa, Akıllı Şehir Olma Yolunda Önemli Adım Attı

Kentsel Dönüşüm Enerji Tasarrufu İçin Önemli Fırsat Sunuyor

Bakan Kurum: Şehirlerde Dikey Bahçe Uygulamalarını Destekliyoruz

Zorlu Enerji ‘Küresel Sürdürülebilirlik Liderleri’ Arasında Yerini Aldı

Boğaziçi Üniversitesi’nin Araştırması Avrupa’daki Nehirlere Model Oluşturdu

FSRU Projesi’ni Yürüten BOTAŞ Ağaçları da Korumaya Alıyor

20 Yeni Şirket The Climate Pledge İmzacısı Oldu

Ekonomi


OOO RENERA, Koreli Lityum İyon Pil Üreticisinden Hisse Aldı

Galata Wind Enerji A.Ş., Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu

Biotrend Enerji SPK’ya Halka Arz Başvurusu Yaptı

Petkim Esas Faaliyet Kârında 132,8 Milyon TL’yi Yakaladı

Avrupa Birliği Konseyi ITER için Yeni Finansmanı Onayladı

Aksa Enerji 2020 Yılını 470 Milyon TL Net Kâr ile Tamamladı

İş Dünyasına Düşük Karbonlu ve Döngüsel Ekonomik Toparlanma için Çağrı

Aydem Yenilenebilir Enerji Halka Arz İçin SPK’ya Başvurdu

Enerjisa Enerji 2020’de 1,8 Milyar TL Yatırım Yaptı

Garanti BBVA’dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımında İzocam İş Birliği

Arşivler

Hakkımızda >

Künye >

Sosyal Medya

Bizi takip edin.

Kategoriler

Bilim ve Teknoloji Biyokütle Doğalgaz Ekonomi Elektrik Fosil Yakıtlar Güneş Hidroelektrik Hidrojen Jeotermal Kömür Nükleer Okyanus Petrol Röportaj Rüzgar Uncategorized Yenilenebilir Enerji Çevre
  • Yenilenebilir Enerji
  • Fosil Yakıtlar
  • Elektrik
  • Çevre
  • Bilim ve Teknoloji
  • Ekonomi
  • Röportaj
© 2020 MC² Haber All Rights Reserved.