Varlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2x
  • Anasayfa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Enerji
  • Ne, Nedir?
  • Röportaj
  • Sosyal Medya
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Enerji
  • Sanko Enerji Dört Rüzgâr Enerji Santralinin Açılışını Yaptı
xlinks
Octopus Energy, Fas-İngiltere Enerji Projesi için Xlinks İle Anlaştı 
18 Mayıs 2022
RePowerEU
Enerjide Rusya’ya Bağımlılığı Azaltacak RePowerEU Planı’nda Neler Var?
19 Mayıs 2022

Sanko Enerji Dört Rüzgâr Enerji Santralinin Açılışını Yaptı

18 Mayıs 2022
Sanko Enerji RES açılış

Sanko Enerji devreye aldığı dört rüzgâr enerji santralinin açılışını yaptı.

Sanko Enerji Grubu, son olarak devreye aldığı Akyel-1, Akyel-2, Gazi-9 ve Güney-1 RES olmak üzere toplam kurulu gücü 200 MW’ı aşan dört yeni rüzgâr enerji santralinin (RES) açılışını gerçekleştirdi.

Tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı 1.000 MW’lık kurulu gücüyle yüzde yüz yeşil enerji üretimi yapan Sanko Enerji Grubu, son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgâr enerji santralinin açılışını 17 Mayıs 2022 tarihinde Bursa’da inşa edilen Güney-1 Rüzgâr Enerji Santralinde gerçekleştirdi.

Pandemi sürecinde devreye alınan diğer rüzgâr santralleri Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’i de temsilen Güney-1 RES’te gerçekleştirilen törende konuşan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sanko Enerji Grubunun son dönemde devreye aldığı dört ayrı rüzgâr santralinin açılışıyla hayallerine bir adım daha yaklaştığının altını çizdi. Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:  “Enerjide 2005’te başlayan serüven bizi buraya kadar getirdi. El birliğiyle, yılmadan, usanmadan çalışarak 1.000 MW hedefimizi aştık. Bu yıl portföyümüze 55 MW GES projesi ekleyerek, ayrıca Sanko tesislerinde, çimento fabrikalarında yapacağımız güneş enerjisi projeleri sayesinde inşallah 1.045 MW’a ulaşmış olacağız ve üretimimiz de 3 milyar kWh’ı geçmiş olacak.”

Diğer yandan herkesin “15-30 yılda ancak biter” dediği Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin 1.250 günde tamamlandığına atıfta bulunan Sanko Holding Onursal Başkanlarından Abdulkadir Konukoğlu da “Bu son projemiz değil. Daha sırada yeni projelerimiz var. Bunlar da zaman içinde gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

Törende söz alan Sanko Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Tekin ise şunları söyledi:   “Türkiye son beş altı yıldır hem finansman alanında hem politik anlamda ciddi sorunlarla uğraşıyor. 2019’da bu yatırım kararlarını alırken gerçekten çok zorlandık ama büyük emeklerle bu santrallerimizi YEKDEM süresi içerisinde tamamladık. Bu bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı.”

“Türkiye son on beş sene içerisinde özellikle yenilenebilir enerji alanında bir şantiye haline geldiği ve  adeta bir açık üniversite oldu” diyen Sanko Enerji Grubu CEO’su Hakan Yıldırım ise enerjide dışa bağımlı olmanın ne kadar büyük bir risk olduğunun birçok ülke tarafından görüldüğü bir dönemde, kurulan her yenilenebilir enerji santralinin enerji bağımsızlığında açılan bir cephe olduğunun altını çizdi.

Sanko Enerji Grubu’nun Rüzgâr Portföyü 300 MW’ı Aştı

Güney-1, Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES ile birlikte toplam altı rüzgâr enerji santrali işleten Sanko Enerji Grubunun rüzgâr kurulu gücü 300 MW’ı aşmış oldu. Bu dört yeni santral 248 bin haneyi aydınlatacak ve yılda 358 bin tondan fazla karbon salımının önüne geçecek.  

Rüzgâr dışında altı hidroelektrik ve üç jeotermal santraliyle bu alanlarda da üretim yapan ve dengeli bir portföye sahip olan Grup, hibrit santraller aracılığıyla güneş enerjisini de portföyüne katmayı planlıyor. 

Güney-1, Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’le birlikte toplam altı rüzgâr enerji santrali işleten Sanko Enerji Grubunun rüzgâr kurulu gücü 300 MW’ı aşmış oldu. Bu dört yeni santral 248 bin haneyi aydınlatacak ve yılda 358 bin tondan fazla karbon salımının önüne geçecek.  

Rüzgâr dışında altı hidroelektrik ve üç jeotermal santraliyle bu alanlarda da üretim yapan ve dengeli bir portföye sahip olan Grup, hibrit santraller aracılığıyla güneş enerjisini de portföyüne katmayı planlıyor. 

Haberi sizde paylaşın;
Etiketler: Abdulkadir Konukoğlu, Adil Sani Konukoğlu, Adil Tekin, Akyel-1, Akyel-2, enerji, enerji haberleri, Gazi-9, Güney-1 RES, Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi santrali (RES), yenilenebilir enerji

İlgili Haberler

Küresel Nükleer Endüstri Temsilcilerinden G7 Liderlerine Çağrı Var

G7 Zirvesi yaklaşırken küresel nükleer endüstri temsilcileri liderlere üç maddelik çağrıda bulundu.

25 Haziran 2022

Nükleer Endüstri Temsilcilerinden G7 Liderlerine: Nükleer Reaktörlerin Çalışma Ömrünü Uzatın


Devamını Oku
Antalya B.B Çatı GES’lerden 2 Milyon TL Kazanç Sağladı

MatchUp Projesi altında hayata geçirilen Çatı GES’leri 4 milyon 820 bin TL’ye mal oldu.

24 Haziran 2022

Antalya B.B Çatı GES’lerden 2 Milyon TL Kazanç Sağladı


Devamını Oku
CorPower Ocean İlk Ticari Ölçekli Dalga Enerji Dönüştürücüsünü Tanıttı

CorPower C4 cihazı HiWave-5 projesi kapsamında geliştirildi. / Fotoğraf: CorPower Ocean

24 Haziran 2022

CorPower Ocean Dalga Enerjisi Dönüştürücüsü CorPower C4’ü Tanıttı


Devamını Oku

Güncel Haberler

Küresel Nükleer Endüstri Temsilcilerinden G7 Liderlerine Çağrı Var
Nükleer Endüstri Temsilcilerinden G7 Liderlerine: Nükleer Reaktörlerin Çalışma Ömrünü Uzatın
Antalya B.B Çatı GES’lerden 2 Milyon TL Kazanç Sağladı
Antalya B.B Çatı GES’lerden 2 Milyon TL Kazanç Sağladı
CorPower Ocean İlk Ticari Ölçekli Dalga Enerji Dönüştürücüsünü Tanıttı
CorPower Ocean Dalga Enerjisi Dönüştürücüsü CorPower C4’ü Tanıttı
Türkiye’nin İlk Hibrit Rüzgar+Güneş Projesi Hayata Geçiyor
globalenerjikrizinin.webp
IEA Başkanı: “Dünyanın İlk Global Enerji Krizinin Ortasındayız”
Saros Rüzgâr Enerji Santral
Saros Rüzgâr Enerji Santrali 138 MW Kapasiteyle Faaliyete Geçti
İklim Araştırmaları Yapay Zekânın Karbon Ayak İzini Ölçmeye Başlıyor
İklim Araştırmaları Yapay Zekânın Karbon Ayak İzini Ölçmeye Başlıyor
Deniz Üstü Rüzgar Sermaye Harcamaları
Rystad Energy: Deniz Üstü Rüzgar Sermaye Harcamaları 2030’da 100 Milyar Doları Aşacak
Mobil Şarj İstasyonu Projesi Evbee Türkiye'de Yatırımcı Rekoru Kırdı
Mobil Şarj İstasyonu Projesi Evbee Türkiye’de Yatırımcı Rekoru Kırdı
IEA-Dünya-Enerji-Yatirimi.webp
IEA Dünya Enerji Yatırımı 2022’yi Yayımladı! Enerji Yatırımları Ne Olacak?
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
  • ›
Loading...

Ne, Nedir?

Hiç yazı bulunamadı.

Arşivler

Hakkımızda >

Künye >

Sosyal Medya

Bizi takip edin.

Kategoriler

Bilim ve Teknoloji Enerji Ne, Nedir? Röportaj Tüm Haberler Çevre
© 2020 MC² Haber All Rights Reserved.