Varlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2x
  • Anasayfa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Enerji
  • Ne, Nedir?
  • Röportaj
  • Sosyal Medya
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Çevre
  • Schneider Electric Ve Global Footprint’ten “Tek Gezegende Refah Stratejileri”
Dünya Limit Aşımı Günü, Bu Yıl Üç Hafta Ötelendi
23 Ağustos 2020
Çalık Enerji İlk Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayınladı
26 Ağustos 2020

Schneider Electric Ve Global Footprint’ten “Tek Gezegende Refah Stratejileri”

24 Ağustos 2020

Schneider Electric ve Global Footprint Network, işletmelere tek gezegenle uyumlu ticari başarı göstermeleri konusunda rehberlik edecek bir e-kitap hazırladı.

Schneider Electric ve Global Footprint Network, gezegenin sürdürülebilirliği için gerçekleştirdikleri ortak çalışmaları yeni bir e-kitap ile güçlendirdi. Bu kaynak kitapla iki kurum, Dünya Limit Aşımı Günü’nün Covid-19 salgınının insani faaliyetleri aniden yavaşlatması nedeniyle geçen yıla göre üç hafta ertelenerek 22 Ağustos olarak gerçekleştiğini ancak bunun kalıcı bir gelişim olmadığını vurguladı ve iş dünyasını bu değişimi kalıcı ve sürdürülebilir kılmaya davet etti.

Schneider Electric ve Global Footprint Network, hazırladıkları e-kitap ile İşletmelere tek gezegenle uyumlu ticari başarı göstermeleri konusunda rehberlik edecek.İş birliği ile hazırlanan “Tek Gezegende Refah Stratejileri” (Strategies for One-Planet Prosperity) isimli e-kitap, giderek artan iklim değişikliği ve azalan kaynakla şekillenen bir dünyada şirketlere varlıklarını sürdürebilmeleri için bir çerçeve sunuyor: İnsanlığın Refahını Gezegenimizin Kaynakları Dahilinde Artırmak.

E-kitapta açıklandığı üzere bu strateji, şirketlerin uzun vadede rekabet avantajı elde etmeleri için gerekli hâle geliyor. Çünkü bugün şirketler, insanların refaha ve kaynak güvenliğine yönelik ihtiyaçlarını desteklemek üzere önceden planlama yaparak ekonomik açıdan başarılı ve esnek olma imkanını artırmak ya da işleri her zamanki gibi sürdürerek oyunun dışında kalmak arasında seçim yapmak zorundalar. Bu kapsamda günümüzde artık ekonomik iyileşmenin tek başına yeterli olmadığını belirten Global Footprint Network’ün Kurucusu ve Başkanı Mathis Wackernagel sözlerini şöyle sürdürdü:“Kurumlarını geleceğe taşımak isteyenler liderler, insanları ve gezegenimizi önceliğe alan ürün ve hizmetlere odaklanmalılar. Bunun şirketler için bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunun girişimciler ve endüstri liderleri tarafından anlaşılmasının zamanı gelmiştir” dedi.

21 Gün Çok Önemli Fark Yaratır

Schneider Electric ve Global Footprint Network 2019’da “Gezegen Kaynaklarına Uyumluluk ile refah için vaka incelemeleri” başlıklı bir rapor yayınlamıştı. Bu yıl ise ortaklık kapsamında, ürün ve hizmetleri ile insanlığa hizmet eden -Dünya Limit Aşımı Günü’nün ötelenmesine katkıda bulunan- şirketlerin nasıl sürdürülebilir bir yapıya kavuştuklarını gözler önüne sermek üzere bir araya geldiler.

Bu iki kurum tarafından yapılan araştırma, dünya genelindeki mevcut binalar ve sanayi altyapısının yüzde 100’ünün, Schneider Electric ve ortakları tarafından sunulan kullanıma hazır enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji teknolojileri ile donatılması durumunda (insan alışkanlıklarında herhangi bir değişiklik olmadığı varsayımıyla) dünyanın, bu tarihi en az 21 gün ileriye taşıyabileceğini ortaya koyuyor. Bu, tek başına enerji alanında yapılan retrofit çalışmalarının üç haftalık bir fark yaratabileceği anlamına geliyor.

Dünya Limit Aşımı Günü’nün her yıl beş gün ileriye taşınması sağlanırsa, Paris İklim Anlaşması uyarınca 2050’den önce tek gezegen uyumluluğunu yeniden yakalamış olmak mümkün. Dolayısıyla 21 gün çok önemli bir fark yaratmak anlamına geliyor. Ayrıca bu e-kitapta ekonominin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren ve iş modelleri tek gezegen refahını destekleyen başarılı şirket örnekleri de yer alıyor.

Karbon emisyonları yüzde 14,5 oranında Azaldı

Dünya Limit Aşımı Günü, doğal ekosistemlerin fosil yakıtların yanmasından kaynaklanan karbon emisyonlarını emme kapasitesi de dahil olmak üzere insanlığın dünyanın tüm yıl boyunca yenileyebileceği tüm doğal kaynakları tamamen tüketmiş olduğu gündür. Bir önceki yıla göre önemli ölçüde daha geç gerçekleşen bu yılki tarih, 1 Ocak ile Dünya Limit Aşımı Günü arasında küresel Ekolojik Ayak İzinde neredeyse yüzde 10 oranında azalma olduğunu gösteriyor. Global Footprint Network tarafından yapılan araştırmaya göre, bu düşüş büyük ölçüde Covid-19 kaynaklı dünya çapında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle seyahat ve inşaatta yaşanan yavaşlamadan kaynaklanıyor. Karbon emisyonları yüzde 14,5 oranında ve orman ürünleri hasadı yüzde sekiz oranında azaldı.

2020 yılında gözlemlenen kaynak tüketimindeki bu düşüş ani ve beklenmedik bir şekilde gerçekleşti. Zorunlu bir şekilde olduğu için de uzmanlar tarafından geçici bir etki olarak nitelendiriliyor.

Bu durumu değerlendiren Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlik Direktörü Olivier Blum, şunları söyledi: “Birlikte, Covid-19 krizini aşarak, herkes için esnek ve uygulanabilir bir geleceğe doğru ilerleyebiliriz. Bunun kritik bileşenlerinden biri, sürdürülebilirlik gündemini zaruri bir gereklilik olarak ele almaktan geçer. Bu, bildiğimiz en uygulanabilir strateji olan ‘tek gezegen refahı’ için zemin hazırlamaya yardımcı olabilir. Böylece pek çok toplumsal, çevresel ve ekonomik felaketin önüne geçebiliriz.”

Haberi sizde paylaşın;
Etiketler: Dünya Limit Aşımı Günü, karbon emisyonu, Schneider Electric
admin

İlgili Haberler

Koç Savunma Smartium Clean Teknolojisi ile Denizleri Temizleyecek

Kendi bataryasıyla çalışan Smartium Clean ürünü, su alanlarına temiz enerjiyle ulaşıyor. / Fotoğraf: Koç Savunma

12 Ağustos 2022

KoçSavunma Smartium Clean ile Denizleri Temizleyecek


Devamını Oku

CO2Rail vagonu normal bir trende, atmosferden büyük miktarlarda CO2 toplayan, düzenli hizmette hareket halinde. / Fotoğraf: CO2Rail Company

12 Ağustos 2022

Modifiye Edilmiş Vagonlar Havadan Karbondioksiti Arındırabilir mi?


Devamını Oku
Artan Su Talebi Küresel Gıda Güvenliğini Tehdit Ediyor

Artan su talebi, gelecek 20 yılda küresel gıda güvenliğine yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor.

9 Ağustos 2022

Artan Su Talebi Küresel Gıda Güvenliğini Tehdit Ediyor


Devamını Oku

Güncel Haberler

Belediye, Kendi Enerjilerini Üretecek Firmalara Destek Verecek
Belediye, Kendi Enerjilerini Üretecek Firmalara Destek Verecek
Global Data: Japonya 2030 Yenilenebilir Enerji Üretim Hedefine Ulaşacak
Global Data: Japonya 2030 Yenilenebilir Enerji Üretim Hedefine Yaklaştı
Pencere Boyutunda Yarı Saydam Güneş Pilleri Üretilebilir mi?
Pencere Boyutunda Yarı Saydam Güneş Pilleri Üretilebilir mi?
EastAnglia III
Iberdrola East Anglia III Rüzgâr Santralinin İnşasına Başladı
OGM, 2022'de 700 Haneye ŞEBGES Kurulumu Yapacak
OGM, 2022’de 700 Haneye ŞEBGES Kurulumu Yapacak
Koç Savunma Smartium Clean Teknolojisi ile Denizleri Temizleyecek
KoçSavunma Smartium Clean ile Denizleri Temizleyecek
Modifiye Edilmiş Vagonlar Havadan Karbondioksiti Arındırabilir mi?
Analog Derin Öğrenme ile Daha Az Enerji ile Hızlı Hesaplama
Analog Derin Öğrenme ile Daha Az Enerjiyle Hızlı Hesaplama
GLIL ve Octopus Energy Hornsea One Rüzgâr Çiftliğine Yatırım Yaptı
GLIL ve Octopus Energy Hornsea One Rüzgâr Çiftliğine Yatırım Yaptı
WNA: Nükleer Üretim 2021’de 100 TWh Artarak 2653 TWh’a Ulaştı
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
  • ›
Loading...

Ne, Nedir?

Rüzgar enerjisi nedir

Rüzgâr Enerjisi Nedir? Tarihsel Gelişimi Nasıl Oldu?
Dünya Çevre Günü Nedir

Dünya Çevre Günü Nedir? Stockholm Konferansı ile İlişkisi Ne?
Dünya Günü (Earth Day)Nedir, Ne Zaman Kutlanır?

Dünya Günü (Earth Day) Nedir, Neden 22 Nisan’da Kutlanıyor?
Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) Nedir?

Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) Nedir?
Güneş Enerjisi Nedir?

Güneş Enerjisi Nedir? Tarihsel Gelişimi Nasıl Oldu?
enerji verimliligi nedir?

Enerji Verimliliği Nedir? Enerji Nasıl Verimli Kullanılır?
  • 1
  • 2
  • 3
  • ›

Loading...

Arşivler

Hakkımızda >

Künye >

Sosyal Medya

Bizi takip edin.

Kategoriler

Bilim ve Teknoloji Enerji Ne, Nedir? Röportaj Tüm Haberler Çevre
© 2020 MC² Haber All Rights Reserved.