Varlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2x
  • Anasayfa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Enerji
  • Ne, Nedir?
  • Röportaj
  • Sosyal Medya
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Tüm Haberler
  • Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği ‘YENADER’ Kuruldu
Santraller, Yine Filtresiz mi Çalışıyor?
2 Temmuz 2020
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin İkinci Katının Montajı Tamamlandı
3 Temmuz 2020

Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği ‘YENADER’ Kuruldu

2 Temmuz 2020
Dünya’nın ve Türkiye'nin ekolojik dengesini korumak adına, enerji verimliliği bilincini oluşturmak amacıyla Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği ‘YENADER' kuruldu. Başkanlığını Prof. Dr. Kerem Alkin'in yürüteceği YENADER, yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli, yaygın kullanımı ve ülke ekonomisine katkısı konusunda kamuoyunun oluşturulması, toplumun ve sektörün bilgi ve farkındalık düzeylerinin yükseltilmesi için farklı hedef kitlelere yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi ve enerji verimliliği hakkında bilinçlendirme çalışmalarını yürütecek.

YENADER, sürdürülebilir bir gelecek için güneş, jeotermal, rüzgâr, biyokütle gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, geliştirilmesine katkı sağlamak ve doğal çevrenin korunması konusunda çalışmalarını sürdürecek. Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği, Türkiye'de alanında uzman bilim insanları ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek, bilimsel gelişmeleri masaya yatırırken aynı zamanda da üretici, satıcı, tedarikçi, işletmeci, uygulayıcı ve yenilenebilir enerji sektörüne yönelik faaliyet gösteren diğer alt sektörleri bir araya getirerek; sektörel bazda güç birliği tesisi ile üyeler arası dayanışmayı da sağlayacak.

"Yenilenebilir enerji çalışmalarına destek olacağız"

Türkiye’nin yerli ve milli enerji çalışmalarında son yıllarda büyük atılım gösterdiğini ifade eden YENADER Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'nin başarısını devam ettirebilmek ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynakları alanında çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye geçtiğimiz mayıs ayı içerisinde ilk kez bir gün içerisinde üretilen elektriğin yüzde 90'ını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde etti. Yenilenebilir enerji kaynakları, temiz ve sürdürülebilir olmasının yanı sıra ülkemizin ekonomik açıdan kalkınmasına da yardımcı oluyor. Bilim insanları ve sektör temsilcilerinin yer aldığı Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin altıncı ve 13'üncü maddesine destek olarak, ülkemizdeki kaynakların kullanımının sosyal, ekonomik ve ekolojik boyutlarının ulusal ve uluslararası düzlemde ele alınmasını öngörmek için beraberlik ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Öte yandan, kamuoyunun yanı sıra üniversiteler, araştırma ve geliştirme kuruluşları, bilimsel kurumlar ile diyalog kurularak yenilenebilir enerjinin bilimsel gerekliliği konusunda iş birliği ortamı oluşturacağız.

YENADER Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin

Haberi sizde paylaşın;
Etiketler: Prof. Dr. Kerem Alkin, YENADER, Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği
admin

İlgili Haberler

İstanbul Enerji ve İzenerji enerji teknolojileri proje uygulamaları konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

27 Mayıs 2022

Büyükşehir Belediye İştiraklerinden Enerji Teknolojileri İş Birliği


Devamını Oku

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi ‘Türkiye Elektrik Sistemine Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Entegrasyonu’ raporunu yayımladı.

29 Nisan 2022

SHURA: 2030’da Elektrik Üretiminde Yenilenebilir Enerjinin Payı Yükselebilir


Devamını Oku
Pegasus, SAF ile Türkiye’de İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Pegasus, SAF kullanımıyla ilk yurt içi uçuşunu İzmir ile İstanbul arasında yaptı.

3 Mart 2022

Pegasus, SAF ile Türkiye’de İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi


Devamını Oku

Güncel Haberler

GLIL ve Octopus Energy Hornsea One Rüzgâr Çiftliğine Yatırım Yaptı
GLIL ve Octopus Energy Hornsea One Rüzgâr Çiftliğine Yatırım Yaptı
WNA: Nükleer Üretim 2021’de 100 TWh Artarak 2653 TWh’a Ulaştı
Volkswagen Group China İlk eVTOL Yolcu Uçağı V.MO’yu Tanıttı
Artan Su Talebi Küresel Gıda Güvenliğini Tehdit Ediyor
Artan Su Talebi Küresel Gıda Güvenliğini Tehdit Ediyor
X1 Wind PivotBuoy Kurulumuna Hazır
X1 Wind PivotBuoy Prototip Kurulumuna Hazır
Orman Yangınlarına Yapay Zekalı Yangın Önleme ve Söndürme Çözümü
Orman Yangınlarına Yapay Zekâlı Yangın Önleme ve Söndürme Çözümü
Hexicon MunmuBaram projesinde Mülkiyetini Arttırdı
Hexicon MunmuBaram Projesinde Mülkiyetini Arttırdı
İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi Belçika’da Türkiye’yi Temsil Edecek
Hollandse Kust Zuid Rüzgar Çiftliği İlk Elektriğini Üretti
Hollandse Kust Zuid Rüzgar Çiftliği İlk Elektriğini Üretti
Organik Güneş Pillerinin Güç Sınırlamasında Hangi Ana Faktörler Belirleyici?
Organik Güneş Pillerinin Güç Sınırlamasında Hangi Ana Faktörler Belirleyici?
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
  • ›
Loading...

Ne, Nedir?

Rüzgar enerjisi nedir

Rüzgâr Enerjisi Nedir? Tarihsel Gelişimi Nasıl Oldu?
Dünya Çevre Günü Nedir

Dünya Çevre Günü Nedir? Stockholm Konferansı ile İlişkisi Ne?
Dünya Günü (Earth Day)Nedir, Ne Zaman Kutlanır?

Dünya Günü (Earth Day) Nedir, Neden 22 Nisan’da Kutlanıyor?
Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) Nedir?

Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) Nedir?
Güneş Enerjisi Nedir?

Güneş Enerjisi Nedir? Tarihsel Gelişimi Nasıl Oldu?
enerji verimliligi nedir?

Enerji Verimliliği Nedir? Enerji Nasıl Verimli Kullanılır?
  • 1
  • 2
  • 3
  • ›

Loading...

Arşivler

Hakkımızda >

Künye >

Sosyal Medya

Bizi takip edin.

Kategoriler

Bilim ve Teknoloji Enerji Ne, Nedir? Röportaj Tüm Haberler Çevre
© 2020 MC² Haber All Rights Reserved.