Ataşehir Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’nı (SEEP) hazırlayan Ataşehir Belediyesi, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarının %40 azaltılması hedefleyen yol haritasını çizdi.
İstanbul’un Ataşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliğiyle mücadele için yürütülen ulusal çabalara yerel düzeyde katkı sağlamak amacıyla “Ataşehir Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı”nı oluşturdu. Eylem Planıyla kurum ve kent ölçeğindeki karbon ayak izi ortaya koyan Belediye, enerji tüketiminin ve sera gazlarının azaltılmasını hedefliyor.
Avrupa Komisyonu’nun kentlerden kaynaklanan sera gazı salımlarını azaltmak, temiz enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacıyla hazırladığı ve dünyada altı binden fazla yerel yönetimin taraf olduğu ‘İklim ve Enerji İçin Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni (Global Covenant of Mayors for Climate & Energy ) imzalayan Ataşehir Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji Eylem Planıyla ilçeye rehberlik edecek.
Eylem Planıyla; mevcut binalarda ısı yalıtımı, yenilenebilir enerji, etkin aydınlatmaların kullanımının sağlanması, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, belediye araç filosunda çevreci araçların tercih edilmesi, akıllı trafik yönetimi, eğitim ve farkındalık çalışmaları, yeşil alanların artırılması, atıkların geri dönüşüm oranının artırılması, atıklardan enerji edilmesi gibi çeşitli konularda stratejiler geliştirilecek.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Eylem Planı’nın Ataşehir’i daha yaşanılabilir ve çevre dostu bir ilçe yapmak amacıyla hazırlandığını söyledi. İlgezdi sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan ve çevre odaklı bir belediyecilik anlayışıyla, sürdürülebilir kent politikasına destek vermeyi ve iklim değişikliğini azaltmaya yönelik çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Temennim şudur ki hazırlanan bu plan sadece Ataşehir’i daha yaşanılabilir ve çevre dostu bir kente dönüştürmekle kalmayacak aynı zamanda ülkemizin toplam sera gazı salımlarının azaltılmasına da destek olacak.”