Elektrik dağıtım hizmetinin kaliteli, sürekli ve çevreye uyumlu bir şekilde sunulması için çalışmalarını sürdüren Osmangazi EDAŞ, cinsiyet eşitsizliğini kaldırmak amacıyla ‘Enerjimiz eşit’ diyerek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Osmangazi EDAŞ, kadınların ekonomik yaşamın içinde artarak yer alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiren, en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs)’nin imzacıları arasında yer aldı.
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli halkalarından biri olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” program kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Osmangazi EDAŞ, UN Women ve UN Global Compact ortak inisiyatifi olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların işyerinde ve toplumda güçlendirilmesinin nasıl teşvik edileceği konusunda rehberlik sunan bir dizi prensipten oluşan WEPs’e imza attı.
Osmangazi EDAŞ, enerji sektöründe çalışan kadınları güçlendirecek politikaları oluşturmak ve iş uygulamaları geliştirmek üzere WEPs’i kılavuz alarak ilerleyecek.
Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Uygulama Rehberi
WEPs Uygulama Rehberi, özel sektör kurumlarına iş yerlerinde ve faaliyet gösterdikleri alanlarda kadının güçlenmesi konusunda yapacakları çalışmalarda yol göstermeyi amaçlıyor. Türkiye’deki özel sektör kurumlarının prensipleri hayata geçirmelerini kolaylaştırmak üzere yol gösterici bir uygulama rehberi hazırlanmasına karar veren UN Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu, bu amaçla WEPs Uygulama Rehberi Hazırlama Ekibi’ni oluşturdu. Rehbere ilişkin ilk çalışmayı yapan bu ekip, UN Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu İcra Komitesi ile birlikte rehberin çeşitli taslaklarına ilişkin yorum ve görüş sunarak rehbere önemli katkılar sağladı. WEPs Uygulama Rehberi, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi liderliğinde, WEPs imzacısı şirketlerin katılım ve katkıları ile Yaşama Dair Vakıf (YADA) tarafından hazırlandı.