Varlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2xVarlık 3@2x
  • Anasayfa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Enerji
  • Ne, Nedir?
  • Röportaj
  • Sosyal Medya
  • İletişim
  • Anasayfa
  • Tüm Haberler
  • JESDER Başkanı Ufuk Şentürk: “Aydınlıları Jeotermal Kaynaklarımız ile Isıtmaya Hazırız!”
Yenilenebilir Kaynaklardan Elektrik Üretiminde Günlük Rekor Kırıldı
27 Mayıs 2020
Çetin Barajı’nda Enerji Üretimi Başladı
27 Mayıs 2020

JESDER Başkanı Ufuk Şentürk: “Aydınlıları Jeotermal Kaynaklarımız ile Isıtmaya Hazırız!”

27 Mayıs 2020

JESDER Başkanı Ufuk Şentürk

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), Aydın’daki yatırımlarını ve desteklerini aralıksız sürdürüyor.

Yenilenebilir enerji konusunda hayata geçirdikleri yatırımlar, projeler ve yürütülen çalışmalarla Türkiye’yi jeotermalde ABD, Endonezya, Filipinler’in ardından dördüncü sıraya taşıyan jeotermal enerji sektörü, farklı alanlarda desteklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Aydın’da uzun yıllardır devam ettirilen yatırımlarla, Aydın’ın Türkiye’nin yenilenebilir enerji üslerinden biri olması için çalışmalarını sürdüren JESDER üyeleri, şimdi de sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında hanelerin ve seraların ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamaya hazır.

Hanelerin yıl içerisindeki gider kalemlerinin başında ısıtma bedelinin yer aldığını belirten JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, şu bilgileri paylaştı: “JESDER olarak Aydın’da 29 santral ile hizmet veriyoruz. Uzun yıllardır Aydın’da hemşirelerimiz ile birçok başarı elde ettik. Kazancımızı yine burada yatırıma dönüştürdük. İstihdamımızı artırdık. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik. Aydın’ın ısınmasında yeni bir dönem başlatmak niyetindeyiz. Bugüne kadar 35 bin konutun ve yüzlerce dönüm seranın ısı ihtiyacını jeotermal kaynaklardan karşılayan JESDER üyeleri, Aydın’ın tamamında Yerel Yönetimlerimiz ile birlikte bunu sağlamaya hazır.”

“6 Milyon Konut ve Serayı Isıtabiliriz”

Aydın’ın JESDER üyelerinin yatırımı için önemli bir yerde olduğunu hatırlatan Şentürk, “Aydın’da toplam 29 santral ve 790 Mw kurulu güç ile hizmet veriyor, bölgenin elektrik enerji ihtiyacına hatırı sayılır miktarda enerji arzı sağlıyoruz. Kurulu güç kapasitemiz 70 MWe olan Salihli’de yıllık 560 GWh elektrik üretimiyle ve ilçemizin konut ısıtma sisteminin ihtiyacı olan jeotermal ısıtma projemizle evlere, iş yerlerine ulaşıyor. JESDER olarak bugüne kadar Manisa’da 10 bin; Afyon’da da 25 bin konutun ve binlerce dönüm seranın ısı ihtiyacını jeotermal kaynaklardan karşıladık.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Manisa, Denizli ve Aydın’da devam eden yaklaşık 3 bin dönüme yakın seranın ısıtılması ile ilgili çalışmalarına da değinen Şentürk, şu bilgileri paylaştı: “Bu çalışmalar sonlandığında 5 bin vatandaşımız iş ve ekmek sahibi olacaktır. Aydınlı hemşerilerimizin de ısıtma giderlerini unutmasını istiyoruz. Yerel yönetimlerimizden talep almak üzere teknik hazırlıklarımızı tamamladık.”

Şentürk, Jeotermal enerjinin potansiyeliyle ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “Sadece Batı Anadolu’daki kaynaklarımızdan 30 bin MW’lık termal potansiyel ile 6 milyon eş değer konutun veya seranın ısıtmasını sağlayabiliriz. Türkiye bugün konut ısıtmada jeotermal kaynaklarını kullanarak, yüzde 80 mertebelerine ulaşabilecek potansiyele sahiptir.”

Aydınlı yerel yönetimlere çağrıda bulunan Şentürk, şöyle konuştu; “Bu projenin hayata geçirilmesi kapsamında yerel yönetimler en önemli paydaşımız. JESDER üyeleri olarak yerel yönetimlerle tek yürek hâlinde hareket ederek, halkımıza bu faydayı sunmak istiyoruz. En kısa sürede hemşerilerimizin ısıtma giderlerini unutmasını istiyoruz. Isıtma giderlerini gıdaya, çocuklarının eğitimine, farklı alanlara ayırmasını istiyoruz. Aydındaki tüm yerel yönetimlerimizi bu önemli proje için iş birliğine davet ediyoruz.”

Haberi sizde paylaşın;
Etiketler: elektrik, Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER)
admin

İlgili Haberler

İstanbul Enerji ve İzenerji enerji teknolojileri proje uygulamaları konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

27 Mayıs 2022

Büyükşehir Belediye İştiraklerinden Enerji Teknolojileri İş Birliği


Devamını Oku

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi ‘Türkiye Elektrik Sistemine Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Entegrasyonu’ raporunu yayımladı.

29 Nisan 2022

SHURA: 2030’da Elektrik Üretiminde Yenilenebilir Enerjinin Payı Yükselebilir


Devamını Oku
Pegasus, SAF ile Türkiye’de İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Pegasus, SAF kullanımıyla ilk yurt içi uçuşunu İzmir ile İstanbul arasında yaptı.

3 Mart 2022

Pegasus, SAF ile Türkiye’de İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi


Devamını Oku

Güncel Haberler

GLIL ve Octopus Energy Hornsea One Rüzgâr Çiftliğine Yatırım Yaptı
GLIL ve Octopus Energy Hornsea One Rüzgâr Çiftliğine Yatırım Yaptı
WNA: Nükleer Üretim 2021’de 100 TWh Artarak 2653 TWh’a Ulaştı
Volkswagen Group China İlk eVTOL Yolcu Uçağı V.MO’yu Tanıttı
Artan Su Talebi Küresel Gıda Güvenliğini Tehdit Ediyor
Artan Su Talebi Küresel Gıda Güvenliğini Tehdit Ediyor
X1 Wind PivotBuoy Kurulumuna Hazır
X1 Wind PivotBuoy Prototip Kurulumuna Hazır
Orman Yangınlarına Yapay Zekalı Yangın Önleme ve Söndürme Çözümü
Orman Yangınlarına Yapay Zekâlı Yangın Önleme ve Söndürme Çözümü
Hexicon MunmuBaram projesinde Mülkiyetini Arttırdı
Hexicon MunmuBaram Projesinde Mülkiyetini Arttırdı
İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi Belçika’da Türkiye’yi Temsil Edecek
Hollandse Kust Zuid Rüzgar Çiftliği İlk Elektriğini Üretti
Hollandse Kust Zuid Rüzgar Çiftliği İlk Elektriğini Üretti
Organik Güneş Pillerinin Güç Sınırlamasında Hangi Ana Faktörler Belirleyici?
Organik Güneş Pillerinin Güç Sınırlamasında Hangi Ana Faktörler Belirleyici?
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 5
  • ›
Loading...

Ne, Nedir?

Rüzgar enerjisi nedir

Rüzgâr Enerjisi Nedir? Tarihsel Gelişimi Nasıl Oldu?
Dünya Çevre Günü Nedir

Dünya Çevre Günü Nedir? Stockholm Konferansı ile İlişkisi Ne?
Dünya Günü (Earth Day)Nedir, Ne Zaman Kutlanır?

Dünya Günü (Earth Day) Nedir, Neden 22 Nisan’da Kutlanıyor?
Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) Nedir?

Avrupa Yeşil Mutabakatı (European Green Deal) Nedir?
Güneş Enerjisi Nedir?

Güneş Enerjisi Nedir? Tarihsel Gelişimi Nasıl Oldu?
enerji verimliligi nedir?

Enerji Verimliliği Nedir? Enerji Nasıl Verimli Kullanılır?
  • 1
  • 2
  • 3
  • ›

Loading...

Arşivler

Hakkımızda >

Künye >

Sosyal Medya

Bizi takip edin.

Kategoriler

Bilim ve Teknoloji Enerji Ne, Nedir? Röportaj Tüm Haberler Çevre
© 2020 MC² Haber All Rights Reserved.