Dassault Systèmes, daha sürdürülebilir altyapı ve şehirler için yıkıcı projede Eyfel Kulesi'ni yeniden tasarlıyor.
Dassault Systèmes, sanal dünyaların daha sürdürülebilir bir gelecek için şehirlerin ve altyapının dönüşümünü nasıl sağlayabileceğini göstermek için inşasında 130 yılı aşkın süreden sonra Eyfel Kulesi’ni (Eiffel Tower)yeniden tasarladı.
Birden fazla sektöre yayılmış Dassault Systèmes uzmanlarından oluşan bir ekip, Yarını inşa etmek (Building Tomorrow) programı kapsamında Eyfel Kulesi’nin hızlandırılmış kentleşme, sera gazı emisyonları ve enerji tüketimi gibi sürdürülebilirlik sorunlarının üstesinden gelebilecek düşük karbonlu, dairesel ve rejeneratif bir versiyonunu tasarlamak ve inşa etmek için 3DEXPERIENCE platformunu kullanmak üzere bir araya getirdi. Mimar Nicolas Laisné’nin özel tasarımından yola çıkan ekip, kulenin sanal bir ikizini oluşturmak için 3DEXPERIENCE platformunu kullandı. Bu bağlamda 3DEXPERIENCE modeli, 18.038 ağaç (kulenin metal parça sayısına karşılık geliyor), 5.500 metrekarelik seralar ve barakalar, 451 bitki türü ve 200 deneysel ve ortak bahçe içeren dikey bir bahçeden oluşuyor.
Diğer yandan sanal ikizi değer zincirinin her yerinden gerçek zamanlı, veri odaklı iç görülerle deneyimleyen ekip; tüm paydaşlar arasında iş birliğine dayalı tasarım, optimize edilmiş operasyonlar ve kaynak yönetimi, düşük karbonlu malzeme üretimi, sürdürülebilir lojistik planlama ve ürünleştirilmiş inşaat yoluyla büyük altyapı projelerinin daha sürdürülebilir bir şekilde inşa edilebileceğini gösterdi.
Ayrıca “Yarını İnşa Etmek” ekibi, yeni kulenin yüksekliği gibi farklı inşaat senaryolarının gölge, hava akışı ve ısı açısından mahalle üzerindeki etkilerini analiz etmenin yanı sıra bitki örtüsünün su tüketim ihtiyaçlarını da modelledi. Bununla beraber Dassault Systèmes’in Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi çözümü, ekibin ham madde tedarikinden mamul ürünlerin teslimine kadar yaşam döngüsü boyunca her bir sürece çevresel etki puanları atamasına izin vererek stratejik karar alma sürecinde önemli bir rol oynadı.